Novice

Sobota, 26. avgust / 10:00

Čolnarna pod Športnim parkom Ruše

Prijavnina: 20,00€

Spust, imenovan »zDRAVAntura« bo potekal od čolnarne pod Športnim parkom Ruše do Drava Centra (Limbuško nabrežje). Pričel se bo ob 10. uri z zborom udeležencev na čolnarni in krajšim predavanjem o varnosti na vodi (Dravi). Start spusta je predviden ob 10.30 uri. Cilj spusta je pri Drava Centru, kamor se bo prispelo približno okoli 13. ure. Sledila bo pogostitev za vse udeležence spusta in prijetno druženje.

Spusta se je možno udeležiti s svojim plovilom, tisti, ki svojega plovila nimajo, pa si svoje mesto rezervirajo v plovilih, ki bodo na voljo s strani organizatorja. Prijavnina, ki znaša 20,00 €, vključuje spominsko majico, malico in pijačo.

 

Prijavnica na spust: https://sportruse.si/zdravantura_prijavnica/

 

Število mest je omejeno!

Vabljeni!

Festival Letni oder Ruše, že 24. po vrsti, bo potekal med 10. in 20. avgustom. Tudi tokrat bodo z nami vrhunski glasbeniki in igralci, ki bodo pričarali enkratno doživetje v osrčju narave, na gledališču Pod goroj v Rušah.

 

Na letošnjem festivalu bomo poslušali zveneča imena, kot so Trio Vivere, Avsenikov večer, Šank Rock, Klapa Bonaca, Zoran Predin, zmagovalci 21. KantFesta, Parni valjak, se smejali ob premieri stand up predstave Reporterja Milana, z naslovom Razloži ji, da ne bo in Toneta Partljiča z naslovom Poroka čistilke Marije, v izvedbi Kulturnega društva Pekre – Limbuš ter se prepustili kulinaričnim doživetjem »Želodec na povodec«.

 

“V življenju je pomembno najti trenutke, ki nas navdihujejo, osvobajajo in povezujejo. Festival Letni oder Ruše je tisti, ki se odvija v objemu narave, kjer glasba in umetnost sežejo v naša srca ter ustvarijo nepozabne spomine. Letošnji program je ponovno sestavljen tako, da ustvarja neponovljivo vzdušje. Vabljeni, da se prepustite magičnemu doživetju glasbe in gledališča,” vabi ekipa Športnega parka Ruše, ki se bo skupaj s prostovoljci tudi letos potrudila, da bo festival navdušil vse obiskovalce in  prinesel dobro voljo v regijo.

 

Celoten program si lahko ogledate na: https://letnioder.si/program-letni-oder-ruse-2-2/.

Nakup vstopnic: https://letnioder.si/vstopnice/ ali na recepciji Športnega parka Ruše

 

Vabljeni!

VABILO NA 2. REDNO SEJO SKUPŠČINE LOKALNE AKCIJSKE SKUPINE 

LAS KOZJAK – POHORJE

ki bo potekala v torek, dne 25.7.2023 ob 18:00 uri v Kulturnem domu Podvelka, Podvelka 55, 2363 Podvelka

Dnevni red:

 1. Ugotovitev sklepčnosti in potrditev dnevnega reda;
 2. imenovanje delovnega predsedstva;
 3. potrditev zapisnika ustanovne skupščine LAS Kozjak-Pohorje, ki je potekala dne 20.2.2023;
 4. sprejem in potrditev Strategije lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino Las Kozjak-Pohorje za programsko obdobje 2021-2027;
 5. sprejem Poslovnika o delu Skupščine LAS Kozjak-Pohorje;
 6. pobude, vprašanja, predlogi članov;
 7. razno

 

Glasovalno pravico na sejah Skupščine imajo člani-fizične osebe, medtem ko glasovalno pravico pravnih oseb uresničujejo njihovi zakoniti zastopniki ali z njihove strani pooblaščene osebe. Pooblaščencem se v pooblastilu določi obseg glasovalnih pravic. Skupščina LAS je sklepčna, če je  navzoča vsaj navadna večina vseh članov LAS.

 

Če Skupščina ne more odločati, ker ni prisotnih vsaj polovica članov, se seja odloži za 15 minut, po poteku katerih Skupščina lahko odloča ne glede na število prisotnih članov.

 

Prosimo za zanesljivo udeležbo.

 

Lucija Smolnik

Predsednica Upravnega odbora LAS Kozjak – Pohorje

 

 • 13.4.2023, Občina Radlje ob Dravi
 • 19.4.2023, Občina Lovrenc na Pohorju
 • 21.4.2023, Občina Podvelka
 • 25.4.2023, Občina Ruše
 • 25.4.2023, Občina Selnica ob Dravi
 • 19.06.2023, Strateška delavnica s poudarki na Ukrepih, Ruše
 • 25.7.2023, 2. redna seja Skupščine Lokalne akcijske skupine LAS Kozjak – Pohorje

Spoštovani!

RRA Koroška d.o.o., vodilni partner projekta LAS Kozjak – Pohorje vas vljudno vabi, da se nam pridružite na zadnji, 6. delavnici za predstavitev osnutka dokumenta Strategije lokalnega razvoja LAS Kozjak – Pohorje za programsko obdobje 2021-2027.

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 19.6.2023, od 18.00 do 20.00 ure v prostorih Kulturnega doma Ruše (Falska cesta 24, 2342 Ruše).

 

Vljudno vabljeni.

 

RRA Koroška d.o.o.:

direktorica Karmen Sonjak

 

Skoči do osrednje vsebine